miercuri, 11 ianuarie 2012

Nici la fumat nu suntem primii

Grecii ocupa primul loc in Europa la fumat, fiind urmati de bulgari, letoni si romani, dupa cum arata eurobarometrul asupra tutunului publicat de Comisia Europeana. 



Grecia s-a clasat pe primul loc cu cel mai mare numar de fumatori, 42% din populatie, urmata de Bulgaria cu 39%, Letonia 37% si Romania, Lituania, Ungaria, Cehia si Slovacia cu 36%, informeaza Baltic Course.

Trei din zece cetateni ai Uniunii Europene cu varste sub 15 ani recunosc ca fumeaza, 26% dintre acestia afirma ca fac acest lucru zilnic, iar 5% ocazional , rezulta ca viciul isi face debutul inca de la varste fragede.

46% din cetatenii UE spun ca nu au fumat niciodata, iar 22% s-au lasat , ceea ce ar trebui sa faca si ceilalti fumatori cat mai repede.

In jur de 12% din nefumatori si 20% din fumatori au declarat ca sunt expusi fumului de tigara provenit de la alte persoane la locul de munca sau acasa , iar fumatul pasiv , se stie ca este mult mai daunator. Un studiu
arata ca daca o persoana  sta 30 de minute intr-o camera cu fum de tigara iese de acolo cu plamanii unei persoane care fumeaza de 20 de ani.

32% din nefumatori, 31% din cei care au renuntat la fumat si 29% din fumatori cred ca avertismentele de pe pachetele de tiigari au efect asupra populatiei.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu