miercuri, 18 ianuarie 2012

Identitatea in mediul online

Pe la începutul anului m-am reintalnit cu o prietena  de-a mea , din copilarie , pe care nu o mai vazusem de mult , sa fie vreo 3-4 ani (nu-i spun numele si sper că veti întelege de ce) care mi-a mărturisit ca dispune de 4-5 bloguri. Doar unul singur este pe domeniu numeprenume.ro cu poza reala, date de contacte reale – pe care il scoate în fata cand pasii o poartă la vreo întâlnire cu alti bloggeri. De ce si-a făcut mai multe bloguri? Pentru simplul motiv ca pe primul nu poate sa spuna tot ceea ce ar dori sa spuna. De exemplu, nu poate critica un anumit blogger, pe care l-a ajutat cand i-a fost limba amară. Nu-si poate permite nici sa spuna adevarul despre anumite produse pentru ca risca sa-si piarda locul de munca. Nici nu poate sa spuna ce frumos a fost in weekend la munte pentru ca seful stie ca e racita. A invtat ca e mai bine sa taca in anumite privinte.
Dorinta de a comunica este atat de mare incat decide sa spuna ce are pe suflet, dar sub o alta forma. Ce spune X sau Y este mai putin important. Important este că EL spune. Toate articolele postate pe blogul principal sunt atent selectate.
"Este ca si cum ne-am clona in offline. Imi mai fac cateva clone – pe una o trimit sa se certe cu vecinul de sus ca a adormit azi noapte cu sistemul audio pornit, pe alta o trimit sa discute cu proprietarul magazinului de la coltul blocului ca sa nu mai umple tomberonul cu ambalaje, inca una pentru discutii amiabile cu cei care au uitat sa-mi achit niște facturi și … în mod special – una care să spele vasele" , a spus X.
Nu spun ca este gresit. Spun doar ca eu unul prefer sa raman unul singur … în offline și online. Fiecare dintre noi greseste. Este normal. O discutie in contradictoriu este oricand binevenita atat timp cat este constructiva.
Sunt unul singur si refuz sa ma ascund in spatele unor paravane, fie ele si din mediul online.

Un comentariu:

  1. Sunt multi care fac asa. Asta le scoate la suprafata duplicitatea, lucru care poate fi si bun si rau. Bun pentru ca evita sa spuna cine este dar vorbeste despre ce vrea sufletelui ei fara a se da de gol, rau pentru ca va ajunge sa nu mai stie cine e ea cea reala. Se desfasoara haotic, situatie care nu-i e deloc favorabila.

    RăspundețiȘtergere